Економіка та бізнес
28 листопада 2017
НКРЗІ дозволила «Укртелекому» підвищити тарифи з 1 січня
"Укртелеком" у першому півріччі 2017 року отримав чистий прибуток 355,3 млн грн, що майже вдвічі перевищує показник за аналогічний період 2016 року.
news-image

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) у вівторок за ініціативою "Укртелекому" прийняла рішення щодо підвищення граничних тарифів на фіксовану телефонію з 1 січня 2018 року в середньому на 8,3%, йдеться в повідомленні НКРЗІ, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

Згідно з документом, який буде направлено на реєстрацію до Мін’юсту, для населення в місті тарифи можуть збільшитися на 7,1%, а в селі - на 16%, для бюджетних установ у місті - 9%, у селі - 27%.

"Ці зміни обґрунтовані економічною ситуацією і дадуть змогу оператору наблизити вартість послуг до рівня собівартості", - прокоментував це рішення директор із корпоративних комунікацій "Укртелекому" Михайло Шуранов агентству "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що востаннє підвищення граничних тарифів у середньому на 5-11% було здійснено з 1 січня 2017 року і базувалося на собівартості послуг IV кварталу 2015 року.

Окрім того, кількість абонентів фіксованого зв'язку "Укртелекому" в місті у 2016 році знизилася на 11%, а в селі - на 20%, а в першому півріччі 2017 року - відповідно ще на 11% та 7%.

"Нині діючий розмір граничних тарифів на фіксовану телефонію нижчий за собівартість надання послуги. Для домашніх користувачів вартість граничних тарифів для абонентів, що проживають у містах, збільшиться на 3 грн, а для абонентів, що проживають у селі, - на 5 грн", - сказав він.

"Укртелеком" у першому півріччі 2017 року отримав чистий прибуток 355,3 млн грн, що майже вдвічі перевищує показник за аналогічний період 2016 року.

Читайте також: Українські політики з дружинами на кілька днів злітали у Францію