Суспільство
28 листопада 2017
Ваші діти - заручники грандіозного експерименту: доктор Комаровський зробив шокуючу заяву
Як зауважує лікар, мама як розвиваюча гра набагато корисніше. Тато, який разом з дитиною будує з кубиків будиночок, в тисячу разів крутіше, ніж будь гаджет.
news-image

Доктор розповів, чому батьки повинні серйозно зайнятися вихованням дітей Доктор Євген Комаровський розповів, з якого віку можна дозволяти дітям грати на планшеті. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на РБК.

Передплатники відомого лікаря запитали, чи можуть комп'ютерні ігри завдати шкоди здоров'ю дитини. Доктор Комаровський вважає, що якщо дитина використовує гаджети до того, як починає пізнавати основи устрою життя - це може впливати на психіку, порушувати координацію рухів, призводити до травматизму і так далі.

"Дитина бачить, як котиться м'яч, а потім падає в річку. У реальному житті реакція буде за типом "наша Таня голосно плаче". А коли це сталося на екрані, дитина не розуміє, що м'яч зник назавжди", - написав Комаровський.

Лікар зазначив, що коли треба бігати, стрибати, скакати, в результаті чого формується рухова система, ростуть легені, серце, а судини навчаються адаптуватися до постійно мінливої фізичної активності, "людське дитинча" сидить і дивиться на мерехтливий екран. 

"До чого це призведе, не знає ніхто. Ви і ваші діти — заручники грандіозного експерименту", - підкреслив він.

Євген Комаровський зазначив, що як лікар він категорично проти комп'ютерних ігор до дворічного віку. Також він нагадав стандартне правило, яке батькам шалено складно дотримуватися, — не більше двох годин екранного часу в добу.

"Пам'ятайте: мама як розвиваюча гра набагато корисніше. Тато, який разом з дитиною будує з кубиків будиночок, в тисячу разів крутіше, ніж будь гаджет. Але татові легше уткнуть однорічної дитини в мультики, а самому відпочивати. Це неправильно. Зрештою, ви ж добровільно зробили дітей, тепер давайте займайтеся ними", - закликає відомий лікар.

Читайте також:На Закарпатті вперше пройде Фестиваль пряників