Події
28 листопада 2017
На кордоні із Польщею вже три тижні стоять близько 200 вантажівок
Водії змушені жити у своїх фурах поки Польща не надасть їм дозвіл на прохід.
news-image

У зв’язку із закінченням квот виділених Україні на в’їзд до Польщі згідно зі стандартами Євро-3, Євро-4, Євро-5 на кордонах та у прикордонних містах “застрягли” сотні вантажівок. У пунктах пропуску на західному кордоні України в чергах стоять близько 200 вантажних автомобілів, які утворили кілометрові черги. Водії змушені жити у своїх фурах поки Польща не надасть їм дозвіл на прохід.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

У прес-центрі Державної служби України з безпеки на транспорті пояснили ТСН.ua, що є домовленність з польською стороною, що додаткові дозволи будуть видані, проте їх ще наразі немає в Україні.

“Укртраснбезпека” не може їх самостійно дати. Все залежить тільки від польської сторони, ми ще нічого не отримали”, – зазначили у відомстві.

У прес-центрі Волинської митниці ДФС повідомили, що йдеться не про черги, а про скупчення вантажівок, які в тому числі спостерігаються у містах Волинської області. Проте у прес-службі застерегли, що вони накопичилися не через хорошу чи погану роботу митниці, а через отримання міжнародних дозволів.

За повідомленням Міністерства інфраструктури, 21 листопада польська сторона у телефонному режимі поінформувала українську сторону щодо позитивного вирішення  питання виділення додаткових дозволів.

За попередньою інформацією, польська сторона дала згоду на виділення українським автоперевізникам додатково 3 000 дозволів категорії “Євро-3” та 3 000 дозволів категорії “Євро-5”. Проте, ці дозволи польська сторона зможе передати лише 27-28 листопада 2017 року. Таким чином, у разі дотримання заявлених термінів, дозволи будуть наявні у ПВД для їх оформлення не раніше 29-30 листопада 2017 року.

У Міністерстві додали, що подальші перевезення територією Польщі можливі лише за багаторазовими дозволами ЄКМТ.

Вчора, 27 листопада, за останньою інформацією від Польської Сторони зазначена раніше кількість (5 000 дозволів категорії “Євро-3” та 2 000 дозволів категорії ”Євро-5” квоти 2017 року) наразі друкується та після всіх необхідних процедур буде передана Українській стороні 1 грудня 2017 року. 

Читайте також: Wizz Air відновить співпрацю із міжнародним аеропортом «Харків»
Читайте також: Врегулювання на Донбасі залежить від Путіна, а він ще не прийняв рішення, - Волкер