Світ
29 листопада 2017
Пентагон: північнокорейська балістична ракета впала в Японське море (відео)
Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що ця ракета злетіла найвище, ніж усі інші північнокорейські ракети.
news-image

Військові Корейської народно-демократичної республіки (КНДР) запустили в середу, 29 листопада, близько третьої години ранку за місцевим часом балістичну ракету. Про це повідомила інформаційна агенція Yonhap з посиланням на об'єднаний комітет штабів Південної Кореї, як пише DW. У США заявили, що запущена КНДР ракета пролетіла близько тисячі кілометрів та впала в Японське море. 

"Початкова оцінка показує, що це була міжконтинентальна балістична ракета", - повідомив представник Пентагону полковник Роберт Меннінг.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що ця ракета злетіла найвище, ніж усі інші північнокорейські ракети. Однією з перших на запуск ракети відреагувала Японія. 

"Ми вважаємо, що такі провокаційні дії з боку Північної Кореї є неприйнятними, і висловлюємо протест", - заявив на прес-конференції в Токіо генеральний секретар кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга.

Японія заявила про намір скликати надзвичайне засідання Ради Безпеки ООН через запуск Пхеньяном балістичної ракети.

Обурення висловили й у Європейському Союзі. 

"Цей запуск є ще однією серйозною провокацію, а також серйозною загрозою міжнародній безпеці в цілому", - заявили у прес-службі верховної представниці ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні.

Чергові ракетні випробування є "неприйнятним подальшим порушенням" міжнародних зобов'язань Північною Кореєю, підкреслила прес-секретарка Могеріні. Державний департамент США засудив запуск та закликав всі країни продовжити економічні санкції проти Пхеньяна. 


Читайте також: Космічна галузь України відзначилась успіхом у США