Події
1 грудня 2017
Вибух у суді в Нікополі: родичі «підривника» розповіли свою версію подій (відео)
На лаві підсудних було троє чоловіків, яких обвинувачували у подвійному вбивстві.
news-image

Родичі загиблого, який підірвав гранату у суді Нікополя, розповіли ТСН свою версію, що могло спонукати Руслана Тапаєва вчинити вибух.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

51-однорічний  Руслан Тапаєв - голова великої чеченської родини, виховував дев'ятьох дітей. Він ще в молодості втратив ліву руку.

До Нікопольського суду він їхав з чітким наміром підірвати підсудних і себе. Втім родичі кажуть, він навіть не натякав на такі наміри і передсмертної записки не написав. Лише вчора під вечір дружина загиблого помітила, що чоловік залишив вдома ключі і від квартири, і від машини. Його авто і оселю обшукала поліція, проте жодних небезпечних предметів не знайшли. У родичів є єдина версія, чому Руслан Тапаєв пішов на такий крок - бо вбивці його сина лишалися не покараними. 

"Він мені говорив, що ходять чутки, що випустять головного фігуранта, який там лаві підсудних. Ось-ось він уже скоро вийде на свободу", - розповіла невістка загиблого Ганна Шевченко.

На лаві підсудних було троє чоловіків, яких обвинувачували у подвійному вбивстві. Серед них - відомі у Нікополі кримінальні ділки. Дійсно, суд майже півтора роки не міг оголосити вирок. І це було 21-е засідання, яке перенесли через відсутність адвоката. Свідки кажуть, що Руслан Тапаєв без жодних погроз мовчки дістав гранати і підірвав їх. ТСН поговорила з суддею, яка в складі колегії розглядає цю справу - моменту вибуху вони не застали, оскільки уже вийшли з зали засідань. У суді виправдовуються: жодного штучного затягування не було.

"Через раз з'являються адвокати, прокурор не забезпечує явку свідків, коли призначаємо відеоконференції, у нас дуже поганий зв'язок і обвинувачувані відмовляються слухати справу, оскільки не чутно, не зрозуміло", - пояснює суддя Анжеліка Багрова.

Як з'ясувалося, у суді про безпеку не дбали взагалі. Рамка металошукача зламалася ще сім років тому, але кошти на ії ремонт судова адміністрація не виділяла. Крім того, скоротили охорону суду. Поліцейський, що чергував на вході, проводити обшук відвідувачів не мав права. 

Читайте також: США заявили про небезпеку «Північного потоку-2» для України
Читайте також: Аргентинські фанати побили арбітрів під час футбольного матчу (відео)