Суспільство
4 грудня 2017
Савченко відзначилась неоднозначним висловлюванням щодо Євромайдану
Народний депутат Надія Савченко.
news-image

Народний депутат Надія Савченко стверджує, що наприкінці 2013-го та на початку 2014 року в Україні відбувся державний переворот, який підтримують українці, оскільки тоді відбулася зміна влади.

Як політик заявила у ефірі телеканалу NewsOne, не слід боятися слів "державний переворот" і "революція", а варто боятися того, що відбувається, передає «Є!».

А відбувається пряма втрата людських життів через те, що влада не є здатною забезпечити безпеку, вести зовнішню, економічну політику, щоб люди були задоволеними, – зауважила нардеп.

Водночас вона зауважила, що після Революції Гідності в Україні відбулася зміна верхівки влади, але сама система влади залишилася незмінною.

Революція – це зміна системи. Якщо говорити про те, що сталося в Україні, то у нас дійсно відбулася зміна верхівки влади. Незважаючи на те, що вона її підтримала більшістю народу, сама зміна системи не відбулася. Тому можна говорити: або у нас державний переворот, який українці підтримують, або у нас незавершена революція, яку українці теж підтримують, – підкреслила парламентарка.

Крім того, Герой України переконує, що нинішні процеси в Україні проходять тому, що українці є незадоволеними тим, що відбувається зі зміною влади.

Я думаю, що владі потрібно задуматися. Політикам потрібно бути обережними у своїх трактуваннях і словах. Навіть якщо це їхня особиста позиція, – підсумувала Савченко.