Суспільство
4 грудня 2017
У Польщі за німецьку мову побили трьох німців
Інцидент трапився у Лудзі.
news-image

На вулиці Пйотрковській у Лудзі побили трьох німців, пише видання «Polska The Times». Причиною для нападу стало те, що чоловіки розмовляли німецькою мовою, передає «Є!» із посиланням на Польське радіо.

Інцидент трапився у неділю вранці. Постраждалі є працівникам фірми Volkswagen, для якої вони виконували дослідницький проект у Варшаві. До Лудзі німці приїхали на запрошення знайомого поляка, який хотів їм показати відому пішохідну вулицю Пйотрковську, дуже популярну, зокрема, серед туристів.

О четвертій годині ранку німці хотіли перейти з одного закладу в інший. Раптом їх зачепила група чоловіків, яким не сподобалося, що туристи розмовляють німецькою. Зачіпання швидко перетворилося у побиття – одного з чоловіків вдарили скляною пляшкою в обличчя – внаслідок сильних травм його мають прооперувати. Інших двох повалили на землю та почали бити ногами.

Видання пише, що один з постраждалих поінформував про інцидент консульство Німеччини, але поліцейські рекомендували йому почекати із заявою. Він мав це зробити у місцевості Паб’яніце, де зупинився.

«Коли він почув, що потрібно почекати приблизно годину на проведення з ним процедур, то вийшов з комендатури і більше не повертався», - сказала у розмові з виданням Анета Собєрай з Воєводської комендатури поліції.
Читайте також: У Польщі розпочався суд за позовом Качинського проти Валенси через дописи у Фейсбуці