Війна
6 грудня 2017
У Міноборони спростували інформацію про зміну раціону військових
Відомості, які розповсюджені у засобах масової інформації та інтернет-ресурсах щодо заміни м'яса на молоко сухе і кисломолочні продукти у комплектації наборів сухих продуктів е неправдивими, витягнутими з контексту та направлені на погіршення іміджу української армії.
news-image

У Міністерстві спростували інформацію про те, що військовослужбовцям нібито збираються змінити раціон харчування, а саме замінити м'ясо першої категорії на сухе молоко і кисломолочні продукти, передає інформагентство 112, пише «Є!».

"Таким чином, відомості, які розповсюджені у засобах масової інформації та інтернет-ресурсах щодо заміни м'яса на молоко сухе і кисломолочні продукти у комплектації наборів сухих продуктів е неправдивими, витягнутими з контексту та направлені на погіршення іміджу української армії", - коментує начальник управління продовольчого забезпечення ЗСУ Микола Куклюк.

 

"Відповідно до завдань, визначених Воєнною доктриною України, яка затверджена Указом Президента України від 24 вересня 2015 року та Концепції розвитку системи продовольчого забезпечення до 2020 року, затвердженої Міністром оборони України, в Збройних Сил України започатковано та впроваджується реформа харчування військовослужбовців з наближенням її до стандартів НАТО. Відповідно до вимог наказу Міністерства оборони України від 21.03.2017 № 157 "Про перехід військових частин Збройних Сил України на систему продовольчого забезпечення із застосуванням каталогу продуктів харчування" на сьогодні на нову систему продовольчого забезпечення переведено 19 військових частин (закладів) та до кінця 2017 року заплановано здійснити перехід ще 4 військових частин (закладів)", - повідомляють у відомстві.

Інші військові частини збираються перевести у 2018-2019 році. Зазначається, що в міністерстві вживають заходів щодо покращення харчування військових ЗСУ.

"Основною метою проекту постанови є вдосконалення та урізноманітнення харчування особового складу підрозділів, які беруть участь у навчаннях у рамках міжнародного співробітництва, у тому числі під час проведення їх підготовки за участю іноземних інструкторів, а також у пунктах постійної дислокації, в навчальних центрах, на полігонах та в районі проведення антитерористичної операції відповідно до умов виконання ними завдань у межах вартості норм харчування та харчової цінності продуктів, яку буде досягнуто шляхом внесення зміни до постанови КМУ № 426 в частині, що стосується спеціальних замін", - продовжують.

Розроблений проект погоджений з усіма спеціальними органами.

Читайте також:У пайках для військовослужбовців ЗСУ можуть замінити м'ясо на молоко