Політика
6 грудня 2017
Саакашвілі поскаржився до НАБУ на Луценка та Грицака
Саакашвілі попросив НАБУ прийняти його заяву та невідкладно розпочати досудове розслідування.
news-image

У середу, 6 грудні, лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі подав до Національного антикорупційного бюро заяву про вчинення злочину групою осіб на чолі з генпрокурором Юрієм Луценком та головою СБУ Василем Грицаком.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Згідно з повідомленням НАБУ, у заяві Саакашвілі стверджується, що за особистою вказівкою Луценка та Грицака, а також його заступників Павла Демчини та Віктора Кононенка, "вчиняється низка кримінальних правопорушень щодо моїх поплічників з використанням службового становища, всупереч інтересам служби, що завдає істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам мені та моїм друзям, в тому числі громадянам Грузії та громадським інтересам".

Лідер "Руху нових сил" у заяві вказав, що в діях низки чиновників ГПУ, СБУ, ДМС, Держприкордонслужби та Управління Держохорони вбачаються злочини за ознаками Кримінального правопорушення, передбаченого ст. 364 ККУ – Зловживання владою та службовим становищем, – мовиться у повідомленні НАБУ.

Там зазначили, що в сукупності описані в заяві Саакашвілі дії осіб "свідчать про вчинення злочину, передбаченого статтею 255 ККУ "Створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину".

Відтак, Саакашвілі попросив НАБУ прийняти його заяву та невідкладно розпочати досудове розслідування.

 Заява Саакашвілі до НАБУ

Скарга Саакашвілі до НАБУ

Читайте також: Саакашвілі не підозрюється в створенні злочинної організації - Луценко
Читайте також: Відсторонений мер Кишинева поскаржився до ЄС через новорічну ялинку