Україна
6 грудня 2017
Домашнє насильство за законом тепер - кримінальний злочин
Постраждалою стороною може бути не лише офіційне подружжя і їхні діти, але й партнери в цивільному шлюбі або й розлучені.
news-image

Домашнє насильство відтепер є кримінальним злочином в Україні. Відповідальність за знущання з близьких передбачає громадські роботи, арешт на 6 місяців або позбавлення волі до 2 років, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Згідно з законом, постраждалою стороною може бути не лише офіційне подружжя і їхні діти, але й партнери в цивільному шлюбі або й розлучені. Домашнє насильство – це не лише фізичне знущання, психологічне і економічне насильство також підпадає під відповідальність. Законодавством вводиться поняття "обмежувальний припис", яке означає, що домашнім тиранам буде заборонено наближатися до жертви впродовж 6 місяців за постановою суду. 

Примушення до аборту відтепер карається позбавленням волі до 3 років. Так само сісти за ґрати на той самий термін можна за схиляння до шлюбу або співмешкання проти волі партнера. І за зґвалтування новий закон каратиме до 5 років позбавлення волі. 

Читайте також: Угорщина заявила, що Україна порушила зобов'язання перед НАТО
Читайте також: Суд арештував соратника Саакашвілі