Події
7 грудня 2017
В ФБР відреагували на заяву Луценка про НАБУ
ФБР пояснює, що його працівники взаємодіють із партнерами у правоохоронних агенціях в усьому світі.
news-image

півробітники ФБР працюють з НАБУ у межах визначених Меморандумом щодо порозуміння, підписаним у червні 2016 року.

Про це йдеться у заяві ФБР, яку публікує Голос Америки.

"ФБР дотримується законів України і ніколи не працює за межами визначеними Меморандумом щодо порозуміння", - наголошують у ФБР.

Як сказано у заяві, співробітники ФБР працюють з НАБУ на тимчасовій, ротаційній основі з метою підтримки відносин між сторонами і не є оперативними агентами.

"Будь-які заяви про протилежне – неправдиві", - наголошує американське бюро.

ФБР пояснює, що його працівники взаємодіють із партнерами у правоохоронних агенціях в усьому світі, і допомагають розслідувати корупційні злочини, коли до них звертаються по допомогу.

"Ми цінуємо наші відносини з НАБУ та САП і вважаємо, що їх співробітники професіонали та заслуговують на довіру. НАБУ та САП це молоді організації, які зіткнулись із великими викликами у роботі, яку вони здійснюють для України. ФБР буде і надалі надавати НАБУ та САП підтримку та допомогу, яка їм необхідна у їх важливій роботі заради народу України", - йдеться у документі.

ФБР нагадує, що Меморандум щодо порозуміння між ФБР та НАБУ було ухвалено у червні 2016-го року. Цей документ дозволяє ФБР надавати НАБУ та Спеціальній антикорупційній прокуратурі (САП) допомогу у сфері розслідувань.

Читайте також: Порошенко назвав кількість українських воїнів, які загинули з початку АТО