Політика
7 грудня 2017
Лещенко назвав імовірного кандидата на посаду голови антикорупційного комітету замість Єгора Соболєва
На думку нардепа, у будь-якому випадку це буде "лояльний" кандидат, "який зможе повернути комітет у напрямку Порошенка".
news-image

Імовірна нова кандидатура на посаду голови Комітету з питань запобігання і протидії корупції у разі відсторонення Єгора Соболєва - член Радикальної партії Ігор Попов. Про це повідомив журналістам у кулуарах Верховної Ради нардеп Сергій Лешенко, передає кореспондент «Є!»

"Принаймні це ім'я було озвучено. Хоча наразі незрозуміло, як Радикальна партія вирішить питання стосовно нього - складє Попов мандат чи ні, як раніше закликав Ляшко", - сказав він.

На думку нардепа, якщо це буде не Попов, то інший "лояльний" кандидат "який зможе повернути комітет у напрямку Порошенка".

"Все почалося, коли у комітет по боротьбі із корупцією потрапили три нових члени, серед яких - запевала та головний диригент із Банкової пан Буглак (Юрій Буглак, член "БПП" - ред.), який до обрання до парламенту був юристом компанії "Рошен". Це - менеджер Порошенка, який прийшов у комітет, щоб його зруйнувати та через зруйнування комітету поставити Антикорупційне бюро під контроль Банкової, під контроль тих корупціонерів, які там засідають", - сказав політик.

Сергій Лещенко зауважив, що кандидат на посаду голови комітету Ігор Попов вчора проголосував за відсторонення голови комітету Єгора Соболєва попри те, що раніше дотримувався іншої думку.

"Попов вчора синхронно голосував за відставку Соболєва разом із БПП, "Опозиційним блоком" та "Народним фронтом". Він підтримав цей путч, який влаштували корупціонери в антикорупційному комітеті. Дуже дивно, тому що до цього він займав абсолютно протилежну позицію. Він дотримувався думки, що комітет має бути незалежним, контролюватися керівником з опозиційної фракції. Тепер він став на інший бік", - зазначив нардеп.

Сергій Лещенко назвав дві причини, через які, на його думку, Ігор Попов змінив свою позицію.

"Або його спокусили посадою керівника комітету, або тримають на гачку через те, що його син перебуває під слідством. Звичайно йому могли зробити таку пропозицію: "або твій син сідає до в'язниці, або ми його звільняємо, а ти комітет потім спрямовуєш на догоду корупціонерам з Банкової", - висловив припущення політик.

Як відомо, 26 листопада 14-річний син нардепа-радикала Ігоря Попова був затриманий за пограбування продуктового магазину. Після цього голова Радикальноі партії Олег Ляшко закликав Ігоря Попова скласти депутатський мандат.

Нагадаємо, вчора члени парламентського комітету з питань протидії корупції проголосували за направлення до Верховної Ради пропозиції про зняття з посади голови комітету Єгора Соболєва. За таке рішення проголосувало 12 із 22 присутніх членів комітету, серед яких депутати: Іван Мирний – "Опозиційний блок", Михайло Ланьо – група "Відродження", Андрій Немировський – "БПП", Ігор Артюшенко– "БПП", Тетяна Ричкова – "БПП", Олег Барна - БПП, Сергій Дунаєв - "Опозиційний блок", Костянтин Матейченко – "Народний фронт", Іван Мельничук - "БПП", Юрій Буглак - "БПП", Юрій Савчук - "Народний фронт", Ігор Попов - "Радикальна партія Олега Ляшка".

Читайте також: В Україні будуть створені притулки для жертв домашнього насильства - Павло Петренко