Події
7 грудня 2017
Міністерство охорони здоров'я запустило спрощену реєстрацію медикаментів
Тепер механізми реєстрації передбачають подачу документів в електронному вигляді.
news-image

В Україні почала працювати спрощена процедура реєстрації лікарських засобів - відтепер препарати, які пройшли всі етапи перевірки якості в країнах з жорсткими регуляторними вимогами (Швейцарія, Японія, США, Австралія, Канада), можна зареєструвати лише за 17 днів.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства зравоохраненія, передає БізнесЦензор, інформує «Є!».

"Відповідний закон ухвалили в минулому році, а зараз Міністерство охорони здоров'я і Державний експертний центр у співпраці з бізнес-асоціаціями допрацювали регуляторну базу, яка встановлює порядок спрощеної реєстрації", - наголошується в повідомленні.

Зокрема, тепер механізми реєстрації передбачають подачу документів в електронному вигляді, юридичні норми приведені у відповідність з європейським законодавством, а ризики відмови заявникам у реєстрації з технічних причин зведені до мінімуму.

Як відзначають в міністерстві, раніше реєстрація препарату займала від 90 робочих днів до двох-трьох років через що на українському ринку представлений значно менший асортимент препаратів, ніж на європейському. У свою чергу через відсутність конкуренції ціни на ліки в Україні значно вище.

"Ми сподіваємося, що запуск спрощеної реєстрації розширить асортимент лікарських засобів і зробить їх більш доступними для пацієнтів", - зазначила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Державний експертний центр уже здійснив пілотну реєстрацію препарату за прискореною процедурою і врахував всі недоліки в новій редакції підзаконних актів.

Читайте також: У "ЛНР" повідомили про критичну ситуацію щодо захворюваності на туберкульоз
Читайте також: В Міносвіти оприлюднили умови вступу до вузів у 2018 році