Війна
3 лютого 2015
Путін намагатиметься всіма силами знищити мінський формат, - журналіст
На його думку, мінський формат "абсолютно антипутінський"
news-image

Путін намагатиметься всіма силами знищити Мінський формат пермовин, вважає журналіст Петро Шуклінов.

"Росіяни облажались. Котла в Дебальцеве не вийшло. У підсумку агресору довелося влаштувати істерику в Мінську замість оперування реальними можливостями у війні проти України", - цитує Шуклінова Є | Єдність.інфо.

За його словами, наразі відбувається "фаза силового протистояння, і політика ніяк не допоможе", а "Путін намагатиметься всіма силами знищити Мінський формат, який не вписується в його доктрину смерті і хаосу".

"Йому життєво необхідно домогтися силового результату, щоб потім висувати вимоги України. Тому зараз фаза війни. В цілому Путіну не потрібен Мінський формат. Він заважає війні. Заважає його планам", - вважає журналіст.

На його думку, мінський формат "абсолютно антипутінський".

"Нескінченні зустрічі і розмови, припинення вогню - все це не в інтересах Москви. Тому що час грає на руку Україні, а не Росії. І тому Москва намагатиметься всіма силами цей формат поховати. Доктрина Путіна - зовнішні вороги і війна. Без війни в Україні нічого неможливо пояснити. Путін без війни - це клінічний ідіот, який просрав 15 років підйому російської економіки в обмін на Крим, а Росія - загниваюча під санкціями країна третього світу. Але так це тільки без війни. Війна - стихія Путіна. З позиції війни можна нескінченно довго оболванивать населення. І тільки завдяки війні Путін може зберегти владу", - резюмує Шуклінов.

Нагадаємо, що останні перемовини в Мінську були зірвані представниками самопроголошених республік. Їм не сподобався статус представника України леоніда Кучми, а також вони вимагали припинити вогонь для проведення перемовин.