Суспільство
8 грудня 2017
Гуманітарна допомога ООН для Донбасу повинна скласти 7 млн
Близько 1,2 млн людей відчувають брак продовольства.
news-image
Для забезпечення гуманітарною допомогою ООН нужденних мешканців в Україні, які проживають в зоні конфлікту, необхідно виділити 7 млн.

Про це заявив у четвер у Женеві у своїй доповіді гуманітарний координатор ООН в Україні Ніл Уолкер, йдеться в повідомленні Центру новин ООН, передає «Є!».

Наступного року на надання гуманітарної допомоги жителям України буде потрібно 7 млн. Криза, пов'язана з конфліктом на сході країни, торкнулася 4,4 млн осіб, з яких 3,4 млн потребують допомоги, а 2,3 млн знаходяться в особливо невигідному становищі, - зазначив представник Організації.

Він підкреслив, що жителі прилеглих до лінії зіткнення районів регулярно піддаються артобстрілам.

Близько 1,2 млн людей відчувають брак продовольства, а це, за словами Уолкера, "в два рази більше, ніж минулого року". Зростає також кількість випадків стійкого до антибіотиків туберкульозу, ВІЛ і навіть поліомієліту. Показники захворюваності на ВІЛ серед вагітних жінок в зоні конфлікту набагато перевищують середні показники по країні.

Гуманітарну ситуацію погіршують суворі українські зими, обмеження на доставку гуманітарних вантажів та важкі умови життя в зоні конфлікту. При цьому в доповіді наголошується, що на гуманітарні операції на сході України не вистачає коштів, а міжнародне співтовариство практично не згадує про долю жителів цієї країни.