Події
8 грудня 2017
Балуху висунули нове звинувачення в окупованому Криму
За інформацією правозахисників, його звинувачують в дезорганізації діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства.
news-image

Українському активісту Володимиру Балуху в окупованому Росією Криму висунули звинувачення за новою статтею, повідомляє Кримська правозахисна група. Про це пише «Є!» з посиланням на Новое Время.

За інформацією правозахисників, його звинувачують в "дезорганізації діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства".

Як зазначається, звинувачення висунули в рамках виробництва, яке правоохоронці відкрили під час утримання Балуха в СІЗО Сімферополя. Раніше в цій справі активіста звинувачували в "застосуванні насильства відносно представника влади".

"Заміна статті за звинуваченням веде до більш серйозних наслідків для українця. Імовірність того, що в рамках цієї кримінальної справи його знову відправлять до СІЗО, досить велика", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що політв'язень Володимир Балух в п'ятницю, 1 грудня, вийшов зі слідчого ізолятора. До нього застосували запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За час перебування в СІЗО українця побив начальник СІЗО. Адвокат Балуха розповів, що його ображали за національною ознакою.

Нагадаємо, "суд" анексованого Криму виніс вирок українському активісту Володимиру Балуху: 3 роки і 7 місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі 10 тис. руб.

ФСБ затримала Володимира Балуха вранці 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ заявили, що на горищі його будинку були виявлені 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Підконтрольна Кремлю влада Криму зажадала від Володимира Балуха зняти встановлену 29 листопада на стіні власного будинку табличку Вулиця Героїв Небесної сотні, 18.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через розміщену на стіні табличку і прапор України у дворі його будинку.