Світ
8 грудня 2017
У Тунісі відбулися протести проти визнання США Єрусалиму столицею Ізраїлю
Робітничі спілки та інші групи закликали до проведення ще більших протестів у різних містах Тунісу після молитви у п’ятницю.
news-image

У різних містах Тунісу пройшли масові протести проти рішення Дональда Трампа перенести посольство США з Тель-Авіва до Єрусалима, таким чином офіційно визнавши останній столицею Ізраїлю.

Про це повідомляє Укрінформ, пише «Є!».

«Усі протести пройшли мирно, у столиці країни в центрі міста зібралися кілька сотень людей, які тримали прапори Палестини та плакати. Вони спалили прапор США та здійснили наругу над зображеннями прапору Ізраїлю», – пише Reuters із посиланням на очевидців.

Робітничі спілки та інші групи закликали до проведення ще більших протестів у різних містах Тунісу після молитви у п’ятницю.

«Президент Тунісу Беджі Каід Есебсі надіслав листа президенту Палестини Махмуду Аббасу, в якому засудив рішення США, зазначивши, що воно порушує права палестинців», – йдеться у матеріалі.

Як повідомлялося, у вівторок, 6 грудня, президент США Дональд Трамп офіційно заявив про визнання Єрусалима столицею Держави Ізраїль і намір перенести американське посольство з Тель-Авіва до цього міста.

8 грудня відбудеться засідання Ради безпеки ООН для обговорення ситуації, яка склалася у результаті рішення Трампа. Протести проти рішення Трампа відбуваються різних країнах.

Нагадаємо, що Посольство України в Ізраїлі рекомендувало українцям утриматися від відвідування Західного берега і Східного Єрусалима.