Суспільство
8 грудня 2017
Рада обмежила безмитне ввезення та пересилання товарів до України
Згідно з ухваленими /правками до Податкового кодексу, в разі частішого в'їзду без податків можна буде ввезти товари на суму лише до 50 євро.
news-image
Верховна Рада ухвалила закон №6776-д про податкові обмеження на часте ввезення та пересилання товарів із-за кордону. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", пише «Є!».

Так, правила безмитного ввезення товарів в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах - до 1 тис. євро) і вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 годин і в'їжджає в країну не частіше, ніж раз на 72 години.

Згідно з ухваленими /правками до Податкового кодексу, в разі частішого в'їзду без податків можна буде ввезти товари на суму лише до 50 євро.

"Базою оподаткування є частина сумарної фактурної вартості таких товарів, що перевищує еквівалент 50 євро, з урахуванням мита, що підлягає сплаті", - йдеться в нових правилах для тих, хто виїжджав за кордон менше, ніж на 24 години та в'їжджає в країну частіше одного разу на 72 години.

У пересиланнях можна буде безмитно відправляти товари до трьох разів на місяць на загальну суму до 150 євро.

До цього часу безподатково товари вартістю до 500 євро та вагою до 50 кг можна було ввозити раз на добу, не перебуваючи за кордоном упродовж щонайменше 24 годин. На цьому засновано бізнес так званих "човників" - дрібних торговців, які, за твердженням глави ДФС Мирослава Продана деколи їздили через кордон сім'ями та ледь не цілими прикордонними селами.

Нагадаємо, раніше глава ДФС Мирослав Продан запропонував боротися з "чорним" імпортом шляхом запровадження обов'язкового терміну перебування за кордоном.