Суспільство
8 грудня 2017
У мережі з’явився ролик до сторіччя першого Курултаю кримськотатарського народу (відео)
У грудні 1917 року був проведений перший Курултай кримськотатарського народу – національного зібрання. Зазначена дата є однією з найбільш визначних в історії Криму та кримськотатарського народу.
news-image

До сторіччя першого Курултаю кримськотатарського народу Міністерство інформаційної політики створило тематичний відеоролик.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Держкіно, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

«Цими днями відзначається 100-річчя першого Курултаю – національного з’їзду кримськотатарського народу. Зважаючи на необхідність інформаційної підтримки, Кримського півострова як невід’ємної частини України, Міністерство інформаційної політики створило тематичний відеоролик», – йдеться у дописі.

Як пише Вікіпедія, у грудні 1917 року був проведений перший Курултай кримськотатарського народу – національного зібрання. Зазначена дата є однією з найбільш визначних в історії Криму та кримськотатарського народу.

За підсумками першого Курултаю кримськотатарського народу було оголошену Кримську Народну Республіку, сформовано її уряд, ухвалено Конституцію та затверджено державні символи.

Читайте також:У Києві презентували дослідження про репресії в анексованому Криму