Події
8 грудня 2017
Працівникам НАБУ закрили доступ до електронних декларацій посадовців
Рішення було обговорено і ухвалене під час засідання всіма членами НАЗК.
news-image

Національне агентство з питань запобігання корупції призупинило доступ співробітників Національного антикорупційного бюро України до електронних декларацій посадових осіб держави.

Про це повідомили у прес-службі НАЗК, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Рішення ухвалене на період з’ясування обставин, що вказують на зміну статусу щорічної декларації за 2016 рік в інформаційно-телекомунікаційній системі "Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" одного із суб’єктів декларування", - йдеться у повідомленні.

За даними Нацагентства, була зроблена та підтверджена власним електронним цифровим підписом уповноваженої особи НАБУ зміна е-декларації.

Як зазначається, рішення було обговорено і ухвалене під час засідання всіма членами НАЗК.

Окрім цього НАЗК збирається звернутися з відповідними листами до правоохоронних органів.

"Відповідно до положень Меморандуму про співпрацю та обмін інформацією між Національним агентством та НАБУ, останнє отримало віддалений прямий доступ до ІТС Реєстр 10 травня 2017 року з використанням захищеного каналу зв’язку, побудованого на базі захищеної мережі конфіденційного зв’язку, яка має атестат КСЗІ. З цього часу уповноважені особи Національного бюро переглянули 3587 документів з конфіденційною інформацією. Також положеннями цього Меморандуму виключається будь-яке втручання в зміст документів", - нагадали у НАЗК.
Читайте також: Держгеонадра відновила газову ліцензію компанії Новинського
Читайте також: 16 в’єтнамців-нелегалів привезли в Україну і сказали, що вони у Франції