Світ
11 грудня 2017
Дрон виганятиме з роботи працівників-трудоголиків
Безпілотник буде оснащений камерою і власною системою навігації без прив'язки до GPS, а час і маршрут обльоту офісу призначатиме спеціальний співробітник.
news-image

У Японії компанія придумала спосіб боротьби з трудоголізмом своїх співвітчизників. Вони пропонують використовувати дрони, щоб виганяти працівників після завершення робочого часу.

Каросі, що в перекладі з японської означає "смерть від переробки" – це відомий в Японії феномен, який уряд і глави корпорацій намагаються приховувати, повідомляє «Є!» з посиланням на  Gazeta.

Вперше про нього стало відомо в 1969 році, однак до 1980-х його не вважали проблемою. Його суть полягає у смерті працівників на робочому місці від інфаркту або інсульту на тлі стресу від постійного перепрацювання та втоми.

Компанія Taisei запропонувала один з варіантів вирішення. Це спеціальний дрон, який буде після завершення робочого дня підлітати до співробітника, що затримався і програвати над ним пісню - це означатиме, що вже час іти додому.

Як мелодія була вибрана композиція Auld Lang Syn. Її використовують в багатьох закладах країни для сповіщення клієнтів про те, що бар або ресторан скоро зачиниться.

Безпілотник буде оснащений камерою і власною системою навігації без прив'язки до GPS, а час і маршрут обльоту офісу призначатиме спеціальний співробітник.

Планується, що новий дрон з'явиться на ринку в квітні 2018, і буде поставлятися як сервіс з помісячною оплатою, а не товар. Вартість послуги на місяць оцінюють в $ 443. А записи з камери і звіти будуть доступні в реальному часі та зберігатимуться в "хмарі" компанії.

Читайте також:Кличко: Київ є першим містом в Україні, яке розпочало успішно впроваджувати «розумні» технології