Суспільство
11 грудня 2017
Споживчі ціни з початку року зросли на 12,5% - Держстат
У зв'язку з підвищенням тарифів на опалення (2,5%) та утримання будинків та прибудинкових територій (1,2%) у середньому на 0,8% зросли ціни на житло, воду, електроенергію і газ.
news-image

У листопаді 2017 року порівняно з попереднім місяцем інфляція на споживчому ринку склала 0,9%. З початку року вона становить 12,5%, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої на споживчому ринку в листопаді поточного року зросли на 0,9%. На 11,2% подорожчали яйця. На 5,9–2,3% підвищилися ціни на сало, молоко, сметану, сири, масло, кисломолочну продукцію, хліб. Щоправда, на 6,8–1,4% подешевшали гречані крупи, цукор, фрукти, м'ясо птиці свідчать дані Державної служби статистики України.

У зв'язку з підвищенням тарифів на опалення (2,5%) та утримання будинків та прибудинкових територій (1,2%) у середньому на 0,8% зросли ціни на житло, воду, електроенергію і газ.

За даними Держстату, ціни на транспорт у середньому зросли на 2%. Зокрема, це спричинено подорожчанням палива та мастил на 3,3%, а також проїзду в автотранспорті на 1,9%.

Вартість послуг мобільного зв'язку за листопад 2017 року подорожчала на 2%.

Крім цього, у переробній промисловості продукція подорожчала на 1%. Виробництво коксу та коксопродуктів подорожчало на 5,0%, хімічних речовин і хімічної продукції – на 2,2%, основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів - на 0,7%. Водночас, у виробництві продуктів нафтопереробки зафіксували зниження цін на 0,9%.

Зафіксували зростання цін на 1,1% у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів.

За даними Держстату, молочні продукти подорожчали на 3,3%, хліб, хлібобулочні і борошняні вироби – на 1,5%, консервовані фрукти і овочі – на 0,8%, напої – на 0,9%, м'ясо та м'ясні продукти – на 0,7%.

У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря ціни зросли на 0,8%.

Читайте також:Де дешевше у Європі провести зимові канікули