Авторизація

Спорт
12 грудня 2017
Олімпіада-2018. Спортсменам з РФ дозволили виступати під нейтральним прапором
5 грудня Міжнародний олімпійський комітет призупинив членство Олімпійського комітету Росії в організації і відсторонив збірну РФ від участі у зимових Іграх-2018.
news-image
Рішення щодо участі в Іграх кожен спортсмен буде приймати особисто. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень

У вівторок, 12 грудня, на зборах Олімпійського комітету Росії (ОКР) було підтримано заяву російських спортсменів, які готові виступити на Олімпійських іграх 2018 року у нейтральному статусі. Про це повідомляє ТАСС.

"Олімпійські збори тільки виробили позицію ОКР щодо виступу російських спортсменів на Іграх в нейтральному статусі, рішення щодо участі в Олімпіаді кожен спортсмен буде приймати особисто на основі запрошення, яке повинно надійти від Міжнародного олімпійського комітету", – йдеться в повідомленні.

Раніше комісія спортсменів (ОКР) склала єдину заяву від імені російських спортсменів, які виступають у зимових видах спорту, в якій висловила бажання брати участь в Олімпіаді-2018, яка відбудеться у південнокорейському Пхенчхані, під нейтральним прапором.

Нагадаємо, 5 грудня Міжнародний олімпійський комітет призупинив членство Олімпійського комітету Росії в організації і відсторонив збірну РФ від участі у зимових Іграх-2018.

Раніше газета The New York Times опублікувала дані про підготовку маніпуляцій РФ на Олімпіаді в Сочі. Так, за чотири дні до початку Олімпіади голова Московської антидопінгової лаборатрії Грігорій Родчєнков передав міністру спорту РФ Віталію Мутку список атлетів, чиї допінг-проби планувалося підміняти.

Як повідомлялось, комісія Міжнародного олімпійського комітету (МОК) визнала винними в порушенні антидопінгових правил чотирьох російських лижників - Алєксєя Пєтухова, Максіма Вилєгжаніна, Євгєнію Шаповалову і Юлію Іванову. Всі вони довічно усунені від участі в Олімпійських іграх. Раніше аналогічне покарання отримали Олександр Легков та Євген Бєлов. Крім того, Міжнародний олімпійський комітет виніс покарання ще трьом російським спротсменкам за порушення антидопінгових правил на Олімпіаді-2014 у Сочі.