Зарплати нардепів продовжать зростати в наступні два роки
7 грудня в Раді прийняли постанову про підвищення зарплат депутатам та їхнім помічникам.
news-image

Зарплати народних депутатів України продовжать рости в 2018-2019 роках. Про це йдеться в матеріалі РБК-Украина, передає «Є!»

Як відомо, незадовго до ухвалення держбюджету на 2018 рік Верховна Рада схвалила постанову про фінансове забезпечення діяльності депутатів, яким передбачається нова система оплати праці народних обранців.

Зазначено, що залежно від посади депутата в Раді кількість прожиткових мінімумів, на підставі яких розраховується оклад, буде відрізнятися. Максимальний оклад - у спікера - 12 прожиткових мінімумів. Найменше передбачено для рядового члена парламентського комітету - 10,3 прожиткових мінімуму.

Відповідно до постанови, при розрахунку зарплат буде враховуватися прожитковий мінімум для працездатних осіб, чинний до початку 2017 року - 1600 гривень.

Але вже з січня 2018 року оклад у депутатів знову зросте, оскільки збільшиться сума прожиткового мінімуму для працездатних осіб - 1762 гривні.

На початку 2019 року вона попередньо складе 1921 гривню. Виходячи з вищесказаного, більш ніж через рік, чистий оклад без премій у самого простого депутата досягне 19,2 тисяч гривень, а у спікера - трохи більше 23 тисяч гривень.

Читайте також: Поліцейський з Дніпра купив квартиру за 44 млн гривень