Війна
3 лютого 2015
Українська армія вперше в своїй історії провела успішну оборонну операцію, - Бутусов
Однак сьогодні можна впевнено сказати - наступ противника біля Дебальцевого успішно відбито
news-image

Головний редактор сайту "Цензор.Нет" Юрій Бутусов виклав в ФБ свою думку стосовно останніх боїв під Дебальцевим. Він вважає, що це була перша успішна оборонна операція армії України.

Його роздуми наводить Є | Єдність.інфо.

"Битва за Дебальцеве - найзапекліша і найбільш масштабна на даний момент битва російсько-української війни. Це не Іловайськ, не Луганск, не Донецький аеропорт. Це повноцінні маневрені бойові дії сучасних механізованих військ, взаємодія розвідки, піхоти, артилерії і бронетехніки, засобів радіоелектронної та артилерійської розвідки. Українська армія вперше у своїй історії провела успішну оборонну операцію на широкому фронті, і повністю виконала бойові завдання", - пише Бутусов.

За його словами, "армія російських найманців зробила спробу знищити всю українську оборону на Донбасі, і різко змінити хід війни". Однак сьогодні можна впевнено сказати - наступ противника успішно відбито.

"Ворог не зміг зламати оборону наших військ, і при спробах штурму наших укріпрайонів, добре прикритих артилерією, зазнав великих втрат", - відзначає журналіст.

На даний момент активні бойові дії на Дебальцевській дузі вперше за 8 діб призупинені.

"Оточення і "котел", про який так довго захлинаючись писала і твердила брехлива російська пропаганда, виявилися фейком. "Дорога життя" М-103 і Дебальцеве залишаються під контролем українських військ. Сторони проводять перегрупування, війська отримали перепочинок", - резюмує він.