Суспільство
13 грудня 2017
Їм справді гірше: лікарі кажуть, що глузувати з чоловіків із температурою 37 не варто
Перенести та вилікувати вірус чоловікам складніше – такого висновку дійшли канадські лікарі.
news-image

Говорячи про "чоловічий грип" жінки часто глузують: мовляв, мужчини перебільшують свої страждання від звичайнісінької засуди.

Проте перенести та вилікувати вірус чоловікам складніше – такого висновку дійшли канадські лікарі.

Причина принципової відмінності криється у гормонах, пише «Є!» з посиланням на УП Життя.

 

Канадський лікар Кайл Сью виявив, що симптоми застуди проявляються у чоловіків гостріше, ніж у жінок: "Чоловіки не перебільшують із симптомами. Вони мають більш слабку імунну систему, аніж жінки".

Досліди, проведенні у Гонконгу та США, продемонстрували, що чоловіки мають більший ризик госпіталізації та навіть смерті через грип.

Вчені також стверджують, що після перенесеної хвороби, чоловіки потребують більшого часу для відновлення, ніж жінки.

 

Гостру реакцію чоловіків на застуду, вчений Кайл Сью пояснює відмінним від жінок гормональним фоном: "Жіночий" гормон естроген забезпечує надійний захист від подібних вірусів".

Ця теорія має наукове обґрунтування. У 2016 році, вчені, використовуючи чашку Петрі (пласка ємність, яку використовують мікробіологи та хіміки) впливали естрогеном на чоловічі та жіночі клітини носової порожнини. Після цього, клітини заразили вірусом грипу. Виявилося, що естроген дійсно понижує вміст вірусу, але впливає він лише на жіночі клітини.

Вченим також вдалось виявити, що "чоловічий" гормон тестостерон має повністю протилежну дію до "жіночого": він пригнічує імунну реакцію організму на вірус.