Події
14 грудня 2017
РФ приховує важливих свідків Смоленської катастрофи, - МЗС Польщі
Заява Ціхоцького стала відповіддю на слова президента Росії Володимира Путіна про те, що на борту літака президента Лєха Качинського не було жодного вибуху, а якщо вибухівка і була, то її заклали у Варшаві.
news-image

Російська Федерація приховує ключових свідків Смоленської катастрофи і не віддає Польщі уламки літака Ту-154М, а це у свою чергу гальмує встановлення причини катастрофи.

Про це заявив заступник глави МЗС Польщі Бартош Ціхоцький, повідомляє «Є!» з посиланням на Європейську Правду.

Заява Ціхоцького стала відповіддю на слова президента Росії Володимира Путіна про те, що на борту літака президента Лєха Качинського не було жодного вибуху, а якщо вибухівка і була, то її заклали у Варшаві.

"Дії російської сторони, а саме відсутність реакції на прохання про надання правової допомоги, приховування важливих свідків, учасників подій 10 квітня 2010 року, і утримування нашої власності - уламків Ту-154М - не сприяє розкриттю повної правди і змушує нас замислитися щодо намірів Росії по відношенню до нас, роль російських учасників цих подій", - сказав Ціхоцький.

Раніше у Міноборони Польщі повідомили, що комісія з розслідування Смоленської катастрофи знайшла докази, які вказують на два вибухи на борту ТУ-154М.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що Смоленська катастрофа не була випадковістю і пообіцяв навесні представити звіт експертів.

10 квітня 2010 року неподалік летовища "Сєвєрний", що поблизу Смоленська, розбився літак Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качинським на борту.

У катастрофі загинуло 96 осіб. Польська делегація прямувала на заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського злочину.