Суспільство
15 грудня 2017
Фахівці запевняють, що батьки дозволяють дітям алкоголь занадто рано
У кожній шостій сім'ї дітям дозволяють алкоголь до 14 років, коли їхні тіло і мозок ще недостатньо розвинені.
news-image

Батьки, можливо, додають проблем своїм дітям, оскільки дають їм пити алкоголь у занадто ранньому віці, застерігають британські науковці. Про це пише «Є!» з посиланням на BBC.

Два університети виявили, що у кожній шостій сім'ї дітям дозволяють алкоголь до 14 років, коли їхні тіло і мозок ще недостатньо розвинені.

Багато батьків, можливо, вважають, що діють відповідально, але це не підкріплено дослідженнями, зазначають експерти.

Використавши дані 10 тисяч дітей з дослідження Millennium Cohort Study, науковці виявили, що батьки, які вживають алкоголь у невеликій чи помірній кількості, схильні дозволяти своїм дітям алкоголь так само часто, які і ті, хто сам п'є багато.

"У забезпечених сім'ях батьки, можливо, вважають, що, дозволивши дітям пити, вони навчать їх відповідальному вживанню алкоголю і убезпечать від алкоголізму", - зазначає керівник дослідження професор Дженніфер Мовгс.

 

"Однак, цю думку підтверджують дуже мало досліджень", - наголошує він.

Попередні дослідження показали, що ті, хто починає пити рано, мають вищий ризик виникнення проблем із алкоголем у дорослому віці.Копирайт изображенияGETTY IMAGES

Під час дослідження 14-річних підлітків запитали, чи вживали вони коли-небудь більше, ніж кілька ковтків алкоголю. І майже половина з них сказала так. Серед 11-річних таких 14%.

Британські медики не рекомендують дітям пити алкоголь взагалі, поки вони не досягнуть принаймні 15 років.