Суспільство
16 грудня 2017
Тука заявив про «м'який сепаратизм» на Закарпатті
Тука: України ніколи не було ні у Криму, ні на Донбасі, ні в Закарпатті.
news-image

Місцева влада не звертає уваги на прояви "м'якого сепаратизму" в Закарпатській області. Про це у чаті на "Главреде" 9 грудня заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає «Є!».

За його словами, влада займається "страусиною політикою, ховаючи голову в пісок", і каже, що в регіоні немає загроз.

На жаль, існували певні регіони в нашій державі, які з перших днів незалежності фактично були віддані під управління місцевих так званих еліт в обмін на лояльність до центральної влади. України ніколи не було ні у Криму, ні на Донбасі, ні на Закарпатті. І те, що зараз увага прикута до подій на Закарпатті щодо величезної кількості угорських паспортів, щодо наявності прапорів іншої держави в державних установах, щодо вживання іноземної мови під час офіційних заходів... Із моєї точки зору, це один зі шляхів так званого м'якого сепаратизму. І посадовці, які роблять вигляд, що цього не відбувається, просто не на своєму місці, – сказав Тука.

Він уважає, що загрози сепаратистських настроїв на Волині чи у Львівській області немає.

По-перше, не в тій стадії стосунків зараз українсько-польські відносини, по-друге, не не в стані такої потужності в Польщі ці праві крайні націоналістичні угруповання, і всередині наших західних областей немає такої концентрації прихильників "польського мира" чи прихильників відокремлення. А серед переважної більшості галичан немає відчуття якоїсь своєї особливості, – заявив заступник міністра.