Суспільство
18 грудня 2017
Шість партій проходять у Раду - опитування
Шість партій змогли б подолати прохідний 5% бар'єр, якби вибори проходили найближчим часом.
news-image

Політичні партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", "Блок Петра Порошенка "Солідарність", "Опозиційний блок", "Об'єднання "Самопоміч", "За життя" і "Громадянська позиція" проходять у Верховну Раду відповідно до опитування, проведеного Центром соціальних досліджень "Софія", передає «Є!» із посиланням на Українські Новини.

Респондентам пропонували відповістити на запитання: "Якби вибори у Верховну Раду відбулися в найближчу неділю, а в бюлетень для голосування були внесені зазначені партії, за яку партію Ви б проголосували?".

Серед опитаних, які мають намір голосувати на виборах у разі їхнього проведення, за "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" висловили готовність проголосувати 12,1% респондентів, за БПП - 11,1%, за ОБ - 10,4%, за "Самопоміч" - 6,5%, "За життя" - 6,2%, за "Громадянську позицію" - 5,2%.

Інші партії не змогли б перебороти необхідний для проходження в Раду 5% бар'єр.

За Радикальну партію Олега Ляшка були готові проголосувати 4,7% опитаних, які мають намір голосувати на виборах у разі їхнього проведення, за "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 3,7%, "Рух нових сил Міхеїла Саакашвілі" - 1,7%, "Українське об'єднання патріотів - "Укроп" - 1,5%, "УДАР Віталія Кличка" і Аграрну партію України - по 1,4%, "Народний фронт" - 1,2% і національний рух "Державницька ініцатива Яроша (ДІЯ)" - 1,1%.

Інші партії одержали підтримку менше 1% опитаних, готових взяти участь у виборах.

При цьому 4,6% респондентів відповіли, що проголосували б за іншу партію, 6,7% - проти всіх, 14,7% - складно відповісти.

Опитування проводилося з 1 по 10 грудня у всіх регіонах України, крім анексованого Росією Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Було опитано 2 006 респондентів старше 18 років методом індивідуального інтерв'ю за місцем проживання респондента.

Читайте також: Позиції «Грузинського легіону» на Донбасі накрили артилерією, багато поранених