Події
18 грудня 2017
У Чернігові викрали пам'ятник Коцюбинському - забрали просто з могили
Бронзовий бюст вагою понад 100 кг викрали, імовірно, вночі. Наразі поліція встановлює обставини скоєння злочину та шукає свідків.
news-image
У Чернігові з могили класика української літератури Михайла Коцюбинського викрали пам'ятник - бронзове погруддя. Про це повідомила старший інспектор Чернігівського відділу поліції Наталія Човпило, передає "Укрінформ", пише «Є!».
"Вранці нам надійшла інформація про викрадення погруддя з могили Михайла Коцюбинського. На місці працювала слідчо-оперативна група. За фактом злочину відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою)", - розповіла Човпило.

За версією поліції, бронзовий бюст вагою понад 100 кг викрали, імовірно, вночі. Наразі поліція встановлює обставини скоєння злочину та шукає свідків.

Михайла Коцюбинського поховано на Болдиній горі в історичній частині Чернігова біля Іллінської церкви. Погруддя письменника на прямокутному постаменті було встановлене у 1955 році.

Коцюбинський є автором класичних творів української літератури - "Тіні забутих предків", "Fata Morgana", "Коні не винні" та інших.

Читайте також:У Черкаській області під час пожежі загинули четверо дітей (фото)