У Пентагон визнали, що вивчали контакти людей з НЛО
Програму AATIP запустили ще в 2007 році, а закінчили фінансування у 2012-м.
news-image

16 грудня в Пентагоні офіційно визнали факт існування програми AATIP, в завдання якої входили збір і обробка даних, що стосуються, зокрема, контактів з непізнаними літаючими об'єктами, або НЛО. Також представлено кілька відеоспостережень за ними. Про це повідомляє NAKED SCIENCE, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

Про існування програми AATIP заявив прес-секретар Пентагону Тому Кроссон.

У завдання Advanced Aviation Threat Identification Program входили збір, обробка досліджень "аномальних аерокосмічних загроз". Під цим позначенням військові США розуміють як пілотовані і безпілотні літальні апарати ймовірних противників, так і гіпотетичні контакти з представниками позаземного розуму.

За словами Кроссона, програму AATIP запустили ще в 2007 році, а закінчили фінансування у 2012-м.

Всього було витрачено 22 млн доларів, після чого Пентагон вирішив переорієнтувати кошти на інші важливі проекти.

Значущим підсумком робіт громадських і політичних діячів стало оприлюднення двох з трьох відеоспостережень за непізнаними літаючими об'єктами.

Перше відео назвали GIMBAL. Йдеться про 34-секундний архівний запис спостереження за НЛО з кабіни літака F/A-18 Super Hornet. За таємничим об'єктом стежили за допомогою підвісного контейнера Raytheon AN/ASQ-228 ATFLIR — інфрачервоної системи переднього огляду. Виходячи з отриманих даних можна припустити, що об'єкт істотно гарячіший за навколишнє повітря. У нього немає крил або якихось інших особливостей, характерних для розвідувальних літальних апаратів. При цьому він здатний майже миттєво розганятися до дуже високих швидкостей. Примітно, що у звичайному оптичному спектрі об'єкт видно погано.

 Одним з героїв другого відео, названого FLIR1, також став палубний F/A-18 Super Hornet. Він спостерігав за загадковим об'єктом, який раніше зафіксував крейсер "Прінстон". При зближенні виявилося, що мова йде про "великий світлий об'єкт овальної форми", що має приблизно 12 метрів в довжину і зависає над водою на висоті приблизно 15 метрів. При цьому об'єкт "стрибав" з одного місця на інше, а вода під ним буквально закипала. При зближенні з об'єктом він сам почав рухатися у бік літака, після чого зник. За словами льотчика літака Hornet, НЛО не мав сопел, крил або пропелера. Він міг обігнати винищувач без особливих зусиль. Експерти вважають, що можливість фальсифікації записів мінімальна. Ймовірно, незалежним фахівцям тільки треба уважно вивчити отримані матеріали.