Україна
18 грудня 2017
В черзі на друк біометричних паспортів зібралося понад 600 тисяч заявок
У серпні, вересні та листопаді було передано приблизно по 315 тис., за 14 днів грудня - 142,9 тис.
news-image

У ДП «Документ» виробили понад 1 млн біометричних закордонних паспортів, а затримки з їх видачею залежать від поліграфкомбінату «Україна», де в черзі на друк вже накопичилося понад 600 тис. заявок.

Про це повідомив прес-секретар «Документа» Володимир Поліщук, інформує «Є!», з посиланням на expres.ua.

«Питання технічного виготовлення біометричних паспортів стосується поліграфкомбінату «Україна». У січні вони поставлять обладнання, якийсь час буде потрібен на його налагодження. Але борг там накопичився. За моїми відомостями, було за 600 тис. уже в них там у черзі на друк. Але точна статистика кількості паспортів - це до поліграфкомбінату», - сказав Поліщук.

 При цьому, за його словами, в ДП «Документ» зробили «понад 1 млн біометричних паспортів».

«На рецепції ДП «Документ» людям розповідають про вартість, алгоритм процедури оформлення, про те, що через ажіотаж на виготовлення паспорта його видача може бути в терміновому режимі близько місяця, а нетермінові - від 2 до 3 місяців. Людина, крім того, підписує договір на послуги підприємства, а також ознайомлюється і розписується в тому, що така ситуація зараз в країні існує», - продовжив Поліщук.

Він звернув увагу, що ситуація із затримками властива всій Україні: і ДП «Документ», і підрозділам Міграційної служби та ЦНАП - центрам з надання адміністративних послуг. Говорячи про загальну статистику, Поліщук зазначив, що «МВС нещодавно розміщували статистику, що майже 4 млн паспортів зроблено за цей період біометричних, а скористалися менше 10%. Ми робимо десь 1/3 частину». За даними поліграфкомбінату «Україна», з липня підприємство вийшла на потужності передачі понад 300 тис. біометричних закордонних паспортів на місяць, проте максимум, якого йому вдалося досягти, - це 322,7 тис. у жовтні цього року. У серпні, вересні та листопаді було передано приблизно по 315 тис., за 14 днів грудня - 142,9 тис.

Читайте також: Молдова ратифікувала угоду про обмін нелегалами з Україною
Читайте також: На українсько-польському кордоні перехопили чоловіка із великою кількістю старовинної літератури