Експерт прогнозує долар по 30
Якщо з другого кварталу 2018 року не буде відновлено фінансування МВФ, можна забути про стабільність гривні.
news-image

Україна потребує збереження кредитів МВФ. Збереження стабільності на валютному ринку, залучення прямих іноземних інвестицій для прискорення зростання економіки країни пов'язано з фінансуванням міжнародних фінансових організацій.

"Якщо з другого кварталу 2018 року ми не зможемо відновити фінансування МВФ, можна забути про стабільність гривні".

 Про це заявив засновник інвестиційної компанії "Драгон Капітал", президент Європейської бізнес асоціації Томаш Фіала, передає «Є!» з посиланням на "Інтерфакс".

Він наголосив, що без кредиту МВФ курс долара буде на рівні 30 грн. І це не межа.

Водночас Фіала зауважив, що в разі виконання домовленості з МВФ і відновлення фінансування курс національної валюти наступного року коливатиметься в межах 26-29 грн за дол.

""Драгон Капітал" очікує його середній рівень в 27,5 гривні за долар. Зволікання з фінансуванням МВФ вже вплинуло на ослаблення гривні у 2017 році. Протягом поточного року гривня втратила до долара 2,5%, до євро - 14-15%", - каже він.

Україна потребує залучення МВФ і МФО в 2018-2019 рр. у зв'язку з настанням пікових виплат за держборгом, президентських і парламентських виборів.

МВФ у березні 2015 року схвалив 4-річну програму кредитування економіки України EFF на ,5 млрд. У рамках цієї програми Україна отримала від Фонду 4 кредитних транші на загальну суму ,7 млрд.

14 грудня заступник голови департаменту комунікацій МВФ Уільям Мюррей заявив, що МВФ поки не запланував подальше виділення кредитного траншу. Оскільки не всі умови завершення перегляду були виконані українською стороною.

Читайте також:Проти націоналізації Приватбанку подано понад 400 позовів