Політика
19 грудня 2017
У Міноборони запевняють, що використають всі виділені на 2017 рік бюджетні кошти
На даний час загрози невикористання виділених Міністерству оборони України на 2017 рік бюджетних коштів немає.
news-image

Міністерство оборони запевняє, що збирається в грудні використати всі виділені на цей рік бюджетні кошти. Про це йдеться на сайті відомства, пише «Є!» з посиланням на 112.

"На даний час загрози невикористання виділених Міністерству оборони України на 2017 рік бюджетних коштів немає", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на 19 грудня на рахунках Міністерства оборони перебувають бюджетні кошти:

– 2,2 млрд грн. загального фонду, передбачені для соціальних виплат (в тому числі, на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям та заробітної плати працівникам), які будуть здійснені з 21 по 28 грудня.

– 4,3 млрд грн. загального фонду, передбачені на матеріально-технічне забезпечення (в тому числі, на харчування військовослужбовців, закупівлю озброєння та військової техніки) використовуються відповідно до укладених договорів. У зв’язку з цим, з грудня щоденно передається до органів Державної казначейської служби документів на суму близько 400 млн грн.

– 3,4 млрд грн. спеціального фонду, отримані як конфіскат, були виділені Міністерству оборони у другій половині 2017 року. З них 700 млн грн. планується використати до кінця року. Під 2,7 млрд грн.передбачені асигнування у Законі України "Про Державний бюджет України на 2018 рік".

У відомстві закликають політиків не спекулювати на темі фінансування Міноборони, оскільки "значна частка бюджетних коштів використовується саме у грудні кожного року".

Читайте також:Бойовики обстріляли Новолуганське з «Градів» - штаб