Україна
19 грудня 2017
В Україні спрощують процедуру отримання дозволу на видобуток нафти і газу
У документі наголошується, що зараз на практиці процедура отримання всіх погоджень для відводу земельних ділянок у середньому триває 4 роки.
news-image

Верховна Рада взяла за основу законопроект, яким вносяться зміни до деяких законодавчих актів України з метою спрощення доступу нафтогазовим компаніям до земельних ділянок для проведення розвідки і видобування вуглеводнів.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

За ухвалення у першому читанні законопроекту №3096 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення деяких аспектів нафтогазової галузі» проголосував 231 народний депутат за необхідного мінімуму в 226 голосів. 

«Цей законопроект надає можливість усунути низку суттєвих проблемних позицій, які не дозволяють збільшити інвестиції в галузь, геологічну розвідку. Цей закон дає серйозний мультиплікативний ефект для розвитку всієї економіки», - сказав голова парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Домбровський, доповідаючи за законопроектом.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект покликаний спростити бюрократичні процедури для отримання права користування земельними ділянками для підприємств нафтогазового комплексу, а також усунути негативні економічні наслідки, які обумовлені недосконалістю порядку надання земельних ділянок для будівництва об'єктів трубопровідного транспорту, нафтових і газових свердловин. Крім того, він створить умови для їх надійної та безперебійної експлуатації та забезпечить умови для нарощування видобутку природного газу шляхом поновлення ресурсної бази вуглеводнів. У документі наголошується, що зараз на практиці процедура отримання всіх погоджень для відводу земельних ділянок у середньому триває 4 роки і включає отримання 44 погоджень в 16 установах. 

«Така зарегульованість галузі є постійним джерелом для корупційних зловживань і не сприяє поліпшенню інвестиційної привабливості», - зазначається у пояснювальній записці.
Читайте також: Скоро у Києві з'являться чотири центри із переробки сміття
Читайте також: ВВС України назвали найкращі книги 2017 року