Суспільство
20 грудня 2017
Кабмін збільшив видатки на декретні виплати на 151 млн грн
Необхідність прийняття постанови пояснюється зростанням розміру середньоденної допомоги по вагітності та пологах, оскільки з 1 січня 2017 року мінімальна заробітна плата зросла до 3 200 грн.
news-image

Кабінет міністрів України збільшив видатки на допомогу по вагітності та пологах на 151 млн грн. Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду 20 грудня, передає «Є!» з посиланням на УНН.

Кабмін прийняв постанову "Про внесення змін до бюджету Фонду соціального страхування України на 2017 рік". Рішення було прийнято одноголосно.

Зазначимо, необхідність прийняття постанови пояснюється зростанням розміру середньоденної допомоги по вагітності та пологах, оскільки з 1 січня 2017 року мінімальна заробітна плата зросла до 3 200 грн. Крім того, збільшилась кількість застрахованих осіб, яким виплачується допомога за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Нагадаємо, жінкам, які народили дитину в період з 2004 по 2013 і перебували в декретній відпустці, знову буде зараховуватися трудовий стаж.