Політика
20 грудня 2017
Росія повністю відповідальна за загострення ситуації на Донбасі після виведення своїх представників зі СЦКК – Оліфер
Україна висловила обурення рішенням РФ щодо виведення своїх представників зі СЦКК.
news-image

Під час засідання тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі українська сторона висловила обурення одностороннім рішенням Росії вивести своїх представників зі складу Спільного центру з контролю та координації (СЦКК). Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України в групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передає «Є!».

Уважаємо цей крок порушенням зобов'язань РФ, які вона взяла на себе в рамках Нормандського формату і Мінського процесу, – написала вона.

За словами Оліфер, наслідком таких дій Росії стало загострення ситуації безпеки.

Режим сталої тиші відсутній, із боку НЗФ ОРДЛО є тривожна тенденція до відновлення обстрілів населених пунктів, – підкреслила прес-секретар.

Також Оліфер зазначила, що виведення російських представників зі СЦКК становить загрозу безпеці спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Як сторона конфлікту РФ несе повну відповідальність за подальший розвиток ситуації та забезпечення безпеки спостерігачів СММ ОБСЄ на не підконтрольній Україні частині Донбасу, – озвучила вона позицію української сторони.

Оліфер зазначила, що українська сторона продовжить свою роботу у звичайному форматі, працюючи з СММ ОБСЄ і роблячи все для безпеки персоналу місії.