Авторизація

Суспільство
21 грудня 2017
Рева розповів, коли і на скільки підвищать пенсії військовим
Не залежно від того, коли Верховна Рада ухвалить цей Закон, перерахунок пенсій розпочнеться з першого січня 2018 року – в самому Законі прописана норма, якою встановлюється перерахунок саме з цієї дати
news-image
Середнє підвищення становитиме 1,5 тисячі гривень. Старт реформи пенсійного забезпечення працівників силових відомств розпочнеться з 1 січня 2018 року навіть у тому випадку, якщо Верховна Рада не встигне розглянути відповідний закон до кінця цього року. Про це повідомив Міністр соціальної політики Андрій Рева, передає прес-служба відомства, пише «Є!».
“Не залежно від того, коли Верховна Рада ухвалить цей Закон, перерахунок пенсій розпочнеться з першого січня 2018 року – в самому Законі прописана норма, якою встановлюється перерахунок саме з цієї дати”, - заявив Андрій Рева.

У відомстві зазначили, що на людей не вплинуть бюрократичні моменти пов’язані з процесом розгляду та датою ухвалення Закону, проте, обов’язковою умовою проведення осучаснення пенсій військовослужбовців та працівників інших силових органів є саме його прийняття Верховною Радою.

“Законом передбачено, що в результаті осучаснення пенсії підвищаться для кожного індивідуально, в залежності від стажу та розміру грошового забезпечення, але якщо говорити про середнє підвищення, то воно становитиме 1,5 тисячі гривень. Багато це чи мало? – Це суттєво більше ніж є сьогодні, і, якщо для цивільних пенсія в середньому зросла на 30%, то у військових зростання становитиме у середньому на 62%. Разом з цим, достойних пенсій можна досягнути лише поступово, а тому головним результатом цього Закону буде проведення одночасного та щорічного осучаснення військових та цивільних пенсій”, - підкреслив Міністр.

Нагадаємо, Кабінет міністрі України напрацював та передав свої пропозиції щодо підвищення пенсій військовим пенсіонерам на розгляд Ради національні безпеки та оборони. 

Читайте також:Українців заохочують привітати зі святами родини загиблих військових