Події
21 грудня 2017
Військового засудили до 14 років за державну зраду
У період з березня 2016 року до 8 жовтня 2016 року, військовий усвідомлюючи, що діє на шкоду суверенітетові та державній безпеці України, на виконання завдання співробітника головного управління Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації, вчинив дії, направлені на вербування військовослужбовця Збройних сил України.
news-image

Вироком Корецького районного суду Рівненської області від 18 грудня 2017 року визнано винним за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада) та засуджено до 14 років позбавлення волі із позбавленням військового звання громадянина України, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Він  у період з березня 2016 року до 8 жовтня 2016 року, усвідомлюючи, що діє на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканості, обороноздатності та державній безпеці України, на виконання завдання співробітника головного управління Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації, вчинив дії, направлені на вербування військовослужбовця Збройних сил України та подальший збір з метою передачі представнику вказаної іноземної організації відомостей військового характеру, в тому числі й таких, що становлять державну таємницю.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювалось Генеральною прокуратурою та досудове розслідування проводилось головним слідчим управлінням Служби безпеки України. 

Читайте також:За військову агресію проти України засуджено 11 росіян, - ГПУ