Політика
21 грудня 2017
ДАСУ буде проводити моніторинг електронних тендерів у системі Prozorro
У замовника є три робочих дні з моменту оприлюднення висновку, щоб одноразово звернутися до ДАСУ за додатковими роз'ясненнями.
news-image

Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроект, що дозволяє Державній аудиторській службі України (ДАСУ) проводити моніторинг електронних тендерів у системі Prozorro.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного законопроекту «Про внесення змін до Закону України "Про державні закупівлі" та деяких інших законів України щодо здійснення моніторингу закупівель» проголосували 228 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів. Відповідно до закону, рішення Держаудитслужби про початок моніторингу буде публікуватися в системі Prozorro протягом двох днів з моменту його прийняття. Термін проведення моніторингу не перевищуватиме 15 робочих днів. Під час моніторингу фахівці ДАСУ можуть спілкуватися із замовником через Prozorro і просити дати пояснення щодо предмета розслідування. Замовник матиме три робочих дні для надання відповіді. Він також зможе за власною ініціативою надавати пояснення, навіть без запиту від ДАСУ. Весь діалог буде у відкритому доступі в системі Prozorro на картці тендера. Там же будуть публікуватися висновки моніторингу протягом трьох робочих днів з моменту їх складання. У висновку обов'язково буде міститися опис порушення та зобов'язання щодо усунення цього порушення. У замовника є три робочих дні з моменту оприлюднення висновку, щоб одноразово звернутися до ДАСУ за додатковими роз'ясненнями. Також у замовника є п'ять робочих днів з дня опублікування висновків для завантаження в систему інформації про усунення порушення або про аргументовану незгоду з результатами моніторингу.

Читайте також: Україна гостро відповіла росіянам в ООН на закиди про «переворот-2014»
Читайте також: Рада підтримала проект закону про лічильники