Резонанс
22 грудня 2017
Затриманий співробітник Кабміну не мав доступу до державної таємниці - Гройсман
Прем'єр-міністр прокоментував "шпигунський скандал".
news-image

Посадовець Кабміну Станіслав Єжов, якого викрили у шпигунстві, не мав доступу до державної таємниці. Про це повідомив прем'єр- міністр України Володимир Гройсман у парламенті під час "Години запитань до Уряду", передає кореспондент «Є!»

"Ви знаєте, що таке служба протоколу - вона займається організацією офіційних подій, зустрічей, він (Єжов - ред.) займався перекладом, але наголошую, що він не мав жодного доступу до державної таємниці. Тому серйозних втрат ми не отримали", - сказав прем'єр-міністр.

Він зауважив, що затриманий посадовець - кадровий співробітник МЗС, який пройшов "достатньо серйозний" службовий шлях - працював в МЗС, в дипломатичному представництві за кордоном, в Адміністрації президента, Верховній Раді і Уряді.

"Не один місяць ми знали про те, що є підозра стосовно того, що він працює на іноземні спецслужби. Дякуючи СБУ, він весь цей час був під моніторингом. Як тільки була зібрана необхідна кількість матеріалів, він був затриманий", - повідомив Гройсман та підкреслив, що гібридна війна має багато своїх проявів, і тому важливо в державних структурах ефективно та швидко виявляти тих, хто може працювати на спецслужби інших країн.

Як відомо, 20 грудня СБУ затримала на робочому місці чиновника секретаріату Кабміну Станіслава Єжова, який передавав російським кураторам інформацію про діяльність українського уряду.

Читайте також: Є низка людей, життя яких покращить прийнятий бюджет - Оксана Сироїд