Автовиробник Toyota Motor оприлюднив план переходу на електромобілі
За наступні 3 роки бренд випустить 10 електричних моделей.
news-image

Японський автовиробник Toyota Motor оприлюднив план переходу на електромобілі та гібриди. Протягом наступних 32 років моделі корпорації знизять викиди парникових газів на 90%.

Компанія прогнозує збільшення попиту на електрокари, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

За наступні 3 роки бренд випустить 10 електричних моделей. Спочатку почнуть продавати у Китаї. Згодом вийдуть на ринок Японії, Індії, США та Європи. У наступному десятилітті з'являться нові легкові та комерційні електромобілі на водневому паливі.

До 2030-го компанія планує продати 5,5 млн електрифікованих машин. 1 млн - електрокари із кількома двигунами. Усі інші - класичні електромобілі та машини на водневому паливі.

До 2025 року в Toyota і Lexus не залишиться моделей, які не мають модифікації із електричним або гібридним двигунами.

На розробку батарей для електрифікованих машин компанія витратить ,3 млрд. Спільно з Panasonic почне розробку та випуск нової генерації акумуляторів із рідким електролітом. Крім того, Toyota, Mazda Motor і постачальник автокомпонентів Denso заявили про спільну розробку архітектури для електричних машин. Прогнозують, що участь у розробці можуть взяти Subaru і Suzuki.

Японський автовиробник розпочав виробництво Nissan Leaf для європейського ринку. Офіційно на ринку Nissan Leaf 2018 з'явиться у лютому. Вартість стартуватиме від €32 тис. Nissan Leaf - найпопулярніший електрокар в Україні. Його придбали 1855 українців.

Читайте також:Дві українські мережі АЗС змовилися, щоб підняти ціни на пальне, - АМКУ