Втекти з Радянського Союзу у місце мрії: гурт Антитіла зняв короткометражку до нової пісні (відео)
Загалом на зйомку кліпу гурту потрібно було три місяці, та вони змогли впоратися лише за три тижні.
news-image
У новому кліпі гурт “Антитіла” розповідає історію, взяту із життя Станіслава Курилова, який ризикнув втекти з СРСР. Відео гурт опублікував на YouTube-каналі, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

Станіслав Курилов, який надихнув бенд на нову пісню та кліп, зважився на дуже сміливий вчинок. 13 грудня 1974 року вчений-океанолог вирішив стрибнути з пасажирського корабля у Тихому океані. Він мріяв втекти з Радянського Союзу, тому три дня і три ночі він плив до Філіппінських островів. Чоловік самотужки подолав понад сто кілометрів.

За словами фронтмена гурту Тараса Тополі, він побачив у цій історії свою країну та українців, які із титанічними зусиллями намагаються вирватися із тоталітарного минулого та позбавитися всіх його фантомів.

Зйомки кліпу на новий трек TDME гурту "Антитіла" проходили у суворих умовах: їм довелося плавати у холодній воді, температура якої не перевищувала +5С. Роль Курилова зголосився зіграти багаторазовий чемпіон світу, відомий український плавець Олег Лісогор. Плавцю дуже сподобалася ідея кліпу, тому він одразу погодився повторити подвиг головного героя.

"Ми плавали просто у крижаному морі! Я зазвичай поринаю на Водохреща, але в практиці такого загартування немає. За сюжетом, нам довелося не тільки зануритися, поплавати, а й полежати у холодній воді близько 20 хвилин. Крім цього, в усі знімальні дні був різкий пронизливий вітер, руки буквально студеніли", - розповів Олег Лісогор.

Загалом на зйомку кліпу гурту потрібно було три місяці, та вони змогли впоратися лише за три тижні.