Події
23 грудня 2017
В Україні знімуть історичний екшн «Захар Беркут» (відео)
Команда проекту побувала в селі Нагуєвичи, де народився й працював Іван Франко.
news-image

Український режисер Ахтем Сейтаблаєв ("Хайтарма", "Чужа молитва", "Кіборги") приступив до роботи над історичною екшн драмою "Захар Беркут". Для початку команда відправилась з експедицією у Карпати для пошуку майбутніх місць зйомки.

Інформує «Є!», з посиланянм на 24tv.ua.

За словами Ахтема Сейтаблаєва під час поїздки перед командою "Захара Беркута" стояло одразу кілька завдань. По-перше, знайти локації для майбутніх зйомок, що розпочнуться навесні 2018 року, а по-друге – зануритися у світ героїв твору та більше дізнатися про життя та побут мешканців Карпат того періоду.

"Можна сказати, що до цієї поїздки я не бачив справжніх Карпат, та вкотре переконався, наскільки красива та мальовнича наша країна. Кожне місце, в якому ми були, по-своєму особливе та надихаюче. Та найбільше мене вразив Манявський водоспад та його околиці. Це унікальна місцевість, зі своєю атмосферою, дуже сюжетна та драматургічна, тому, сподіваюся, частину головного епізоду фільму зніматимемо саме там. Також ми відвідали наскельний комплекс Тустань, де свого часу знімав Леонід Осика. Не хочу забігати наперед, та цілком імовірно, що наша кінематографічна Тухля розташується на території Тустані", – поділився враженнями режисер стрічки Ахтем Сейтаблаєв.

Окрім того, команда проекту побувала в селі Нагуєвичи, де народився й працював Іван Франко.

"Та найважливіше під час експедиції ми дізналися, як жили в Карпатах, занурилися в атмосферу, на власні очі побачили та почули, як звучать старовинні музичні інструменти, довідалися як раділи й сумували, яким посудом користувалися та у що вбиралися у ті часи. Саме такі деталі стимулюють фантазію та дозволять знайти переконливе художнє рішення, привносять справжнє життя у художній твір. Та саме вони ідентифікують нас українців", – зазначив Ахтем Сейтаблаєв.
Читайте також: Українське кіно: 10 найкращих фільмів 2017 року (фото, відео)