Політика
23 грудня 2017
Меркель і Порошенко домовилися про посередництво експертів із Франції та Німеччини для повернення російських офіцерів до СЦКК
Порошенко і Меркель 22 грудня обговорили питання повернення російських офіцерів до складу СЦКК .
news-image

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент України Петро Порошенко під час телефонних переговорів погодилися, що експерти з Німеччини і Франції мають стати посередниками щодо повернення російських військовослужбовців до складу Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі (СЦКК). Про це йдеться в опублікованій 22 грудня заяві уряду Німеччини, передає «Є!».

Канцлер Німеччини і президент України висловилися на користь того, щоб російські офіцери якнайшвидше повернулися до СЦКК. Сторони визначили, що найближчими днями посередницьку функцію здійснюватимуть експерти з Німеччини і Франції, – ідеться в заяві.

Сторони також підтвердили важливість ініціатив, що допоможуть звільнити українських заручників, яких утримують бойовики на Донбасі, до новорічних свят.

Цей жест є важливим кроком для реалізації Мінських угод. Президент Порошенко наголосив, що він працюватиме над тим, щоб цей обмін відбувся якнайшвидше, – ідеться в заяві уряду Німеччини.