Суспільство
23 грудня 2017
Собчак оприлюднила передвиборну програму: там є чимало про Україну
Ксенія Собчак оприлюднила передвиборну програму.
news-image

Відома російська журналістка та телеведуча Ксенія Собчак, яка заявила про свій намір брати участь у виборах президента Росії опублікувала передвиборну програму.

Програму, яку Собчак назвала "123 важких кроки", вона опублікувала на своєму офіційному сайті, передає «Є!».

Передвиборна програма кандидата "проти всіх" також складається із чотирьох розділів: "Внутрішня політика", "Розвиток економіки", "Соціальна політика" та "Зовнішня політика".

У "Внутрішній політиці" Собчак наполягає, що Росія повинна перейти від "суперпрезидентської республіки" до "повноформатної парламентської демократії", а для цього необхідно внести зміни до Конституції.

У передостанніх пунктах своєї програми Собчак наполягає, що Кремль повинен зупинити неоголошені війни та Конфлікти і згадує тут про Україну.

Ми повинні припинити гібридну війну, яку зараз веде наша країна на сході України. Ми наполягаємо на негайному поверненні на батьківщину російських військовослужбовців, в будь-якому статусі присутніх зараз на території України і Сирії. Необхідно негайно оприлюднити списки всіх загиблих на неоголошених війнах, – йдеться в одному з пунктів програми, який Собчак внесла у розділ "Соціальна політика".

Останнім пунктом у передвиборній програмі Ксенії Собчак є "питання про Крим", де вона пропонує провести на окупованому півострові ще один референдум.