Події
24 грудня 2017
В США частково скасували заборону Трампа на в'їзд біженців із 11 країн
Біженці і адвокати стверджували в суді, що політика адміністрації Трампа порушує Конституцію і федеральні правила нормотворчості.
news-image

Федеральний суддя в Сіетлі Джеймс Робарт частково заблокував нові обмеження президента США Дональда Трампа на прийом біженців з 11 країн, здебільшого, з Близького Сходу та Африки.

Інформує «Є!», з посиланянм на Українську правду.

 Робарт постановив, що адміністрація може провести перевірку безпеки, але що вона не може припинити обробку або дозвіл біженців з 11 країн, поки ці біженці мають "добросовісний" зв'язок зі США.

Біженці і адвокати стверджували в суді, що політика адміністрації Трампа порушує Конституцію і федеральні правила нормотворчості.

Крім того, в рамках своїх обмежень адміністрація президента також призупинила програму, яка дозволила возз'єднання сім'ї для біженців, в очікуванні подальших процедур перевірки безпеки. Суддя зобов’язав адміністрацію відновити програму.

Рішення окружного є першою судовою забороною на правила, введені Трампом в кінці жовтня, що значно сприяло різкому скороченню числа біженців, яких допустили в країну.

Групи адвокатів біженців високо оцінила рішення Робарта.

"Ця постанова допомагає тисячам біженців в нестабільних ситуаціях на Близькому Сході і в Східній Африці, а також біженцям, які вже перебувають в США та намагаються відновити стосунки зі своїми дружинами та дітьми", - сказала директор з судових справ Міжнародного проекту допомоги біженцям Маріко Хіроуза.

У той же час, прес-секретар Міністерства юстиції Лорен Ершам сказала, що відомство не згодне з рішенням Робарт і "зараз оцінює подальші кроки".

Як відомо, 24 жовтня президент США Дональд Трамп видав указ про нові обмеження на в'їзд біженців з 11 країн в США. Згідно з указом, США призупинила на 90 днів надання притулку громадянам Єгипту, Ірану, Іраку, Лівії, Малі, Північної Кореї, Сомалі, Південного Судану, Судану, Сирії та Ємену.

За цей час адміністрація президента планувала розробити нові, більш жорсткі вимоги до перевірки звернень на притулок.

Читайте також: Трамп заявив про припинення торгових преференцій США для України