Політика
24 грудня 2017
Поляк очолить підприємство «Укртрансгаз»
Проте згодом стало відомо, що Служба безпеки України затримує це призначення.
news-image

З 23 грудня новим головою державного підприємства "Укртрансгаз" призначено поляка Павела Станчака. Раніше він був віце-президентом цього акціонерного товариства.

Про це повідомляє видання "Дзеркало тижня" з посиланням на джерела у НАК "Нафтогаз України", інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Ресурс нагадує, що наприкінці серпня польського фахівця було обрано на посаду президента компанії "Укртрансгаз". Тоді ширилася інформація про те, що контракт з ним буде укладено терміном на один рік. Проте згодом стало відомо, що Служба безпеки України затримує це призначення.

Причиною такого кроку з боку представників спецслужби було те, що негромадянин України може отримати допуск до матеріалів, які стосуються безпеки держави, оскільки ПАТ "Укртрансгаз" – стратегічне підприємство зі транспортування та зберігання газу.

Однак зараз обраний у результаті конкурсу Павел Станчак вже має приступити до роботи після врегулювання всіх формальностей.

Зауважимо, що польський фахівець Станчак має технічну та управлінську освіту, також понад 25 років працює в області транспортування, розподілу та зберігання газу.

Читайте також: Президент Польщі підписав зміни до закону про працевлаштування іноземців