Morgan Stanley припускає падіння курсу біткоїна до нуля
Причиною можливого падіння курсу біткоїна може стати те, що приймати його в якості платіжного засобу зараз готові лише одиниці.
news-image

Курс біткоїна може впасти до нуля, якщо в світі його не почнуть приймати в якості платіжного засобу.

Таку думку висловили фахівці інвестбанку Morgan Stanley на чолі з аналітиком Джеймсом Фосеттом, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Причиною можливого падіння курсу біткоїна може стати те, що приймати його в якості платіжного засобу зараз готові лише одиниці.

За даними Morgan Stanlеy, з 500 найбільших світових онлайн-ритейлерів в якості розрахункового засобу біткоїни приймають тільки три гравці. Цей факт, пишуть аналітики, свідчить про те, що біткоїн в майбутньому може знецінитися.

"Якщо ніхто не прийматиме дану технологію для здійснення платежів, тоді вартість біткоїна буде дорівнювати нулю", - цитує слова Фосетта Business Insider.

Зниженню курсу сприятиме і низький обсяг торгів криптовалютою. Щоденний обсяг торгів біткоїна зараз становить близько 3 млрд доларів, в той час як середній обсяг щоденних торгів на глобальному валютному ринку дорівнює приблизно 5,4 трлн доларів, пише видання.

Не може похвалитися мережа біткоїна і великим обсягом транзакцій: добовий обсяг транзакцій біткоїна становить 300 млн доларів, в той час як на базі системи Visa щодня проходить операцій приблизно на 17 млрд доларів.

Нагадаємо, минулого тижня курс біткоїна після рекордного зростання до 20 тисяч доларів опустився майже до 13 тисяч доларів.

В понеділок курс біткоїна зростає і станом на 09:30 становить 15,41 тисяч доларів.

Читайте також:Засновник bitcoin.com продав свої біткоїни, бо сумнівається в цій криптовалюті